محدودیت‌های کرونایی در ایلام اثربخش شد/ آغاز طرح غربالگری محله به محله در استان
محدودیت‌های کرونایی در ایلام اثربخش شد/ آغاز طرح غربالگری محله به محله در استان
استاندار ایلام گفت: با اجرای محدودیت‌های کرونایی دو شهرستان ایوان و دره شهر از آن وضعیت بحرانی خارج شده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری جزمان، «قاسم سلیمانی دشتکی» در نشست شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان ، اظهار کرد: اجرای محدودیت‌ها در استان با توجه به‌ وضعیت سیاه در چند شهرستان ایلام، چرداول، ایوان و دره شهر که از دو سه هفته قبل اعمال شده بود و اثر خود را گذاشته و الان دو شهرستان ایوان و دره شهر از آن وضعیت بحرانی خارج شده‌اند.

وی گفت: امروز هم با اعمال محدودیت‌های جدید شواهد و قرائن نشان از اثربخشی مثبت و  همراهی خوب مردم در اجرای دستورالعمل ها و پروتکل‌های بهداشتی دارد، به طوری که میزان ابتلا و فوتی استان کمتر شده است.

استاندار ایلام با اشاره به این که تعداد بستری‌ها از بالای ۴۰۰ نفر به ۲۴۰ مورد کاهش یافته است، تصریح کرد: این کاهش آمار بستری‌ها زمانی برای استراحت و ریکاوری برای بیمارستان ها شد که قبل آن، روزهای شلوغی را تجربه کرده بودند.

سلیمانی دشتکی با عنوان این مطلب که در این مدت کمک‌های بسیار خوبی نیز در سطح ملی و استانی و خیّرین به بیمارستان ها انجام شد، اضافه کرد: این کمک‌ها شامل سیلندرهای اکسیژن، دستگاه‌های ونتیلاتور (اکسیژن ساز)، دستگاه‌های کمک تنفسی بای پپ، سی تی اسکن و سایر تجهیزات بود و همچنین ذخیره سازی مخازن اکسیژن استان بود.

وی گام چهارم مبارزه با کرونا در استان را طرح مهم غربالگری محله به محله عنوان کرد و گفت: این طرح با همکاری بسیج و سپاه، بهداشت و درمان، هلال احمر، شهرداری، فرمانداری و سایر دستگاه ها انجام می شود.

استاندار ایلام افزود: در غربالگری محله به محله هم پایگاه های بسیج درگیر در کار هستند و هم مراکز بهداشت در سراسر استان وارد کار شده اند.

رئیس ستاد استانی مبارزه با کرونا از جامعه هدف طرح غربالگری گفت و تصریح کرد: اولین دسته، افرادی را شامل می شود که زمینه بیماری دارند، مسن بوده و … که این قشر بین ۱۶ تا ۱۷ هزار نفر هستند.

وی گفت: دسته دوم افرادی که در حال حاضر مبتلا بوده که حدود ۲۴۰ نفر از آنان در بیمارستان بستری هستند، و مابقی در منزل قرنطینه بوده که حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر است و تعدادی هم در نقاهتگاه نگهداری می شوند.

استاندار ایلام ادامه داد: در مجموع حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بیمار شناخته شده داریم، که در طرح غربالگری بایست دنبال تست برای افرادی باشیم که با این بیماران در ارتباط بوده اند.

سلیمانی دشتکی ضمن تقدیر از همراهی خوب مردم و پای کار بودن مسئولان درگیر در کار محدودیت های جدید ستاد استانی کرونا، گفت: در این میان نقش نیروی انتظامی در اعمال محدودیت های منع تردد بین شهری و تردد شبانه و اصناف و بازاریان در تعطیل نمودن کسب و کار خود بسیار مهم و موثر بوده است.

وی با تأکید بر وظایف گروه هایی که اجرای طرح غربالگری محلات را بر عهده دارند، خاطر نشان کرد: سه وظیفه مهم گروه های غربالگری شناسایی افراد کرونا و نگه داشتن در قرنطینه تا زمان بهبودی و ارائه آموزش های لازم به خانواده ی فرد بیمار برای نحوه ی اجرای فاصله اجتماعی با بیمار و عدم حضور او در جامعه است.

سلیمانی دشتکی ادامه داد: افراد بیمار باید یا در منزل، یا بیمارستان، یا در نقاهتگاه های ایجاد شده و یا در میهمان سراهای ادارات و در صورت نبود مکان با اجاره‌ی هتل‌ها برای اسکان افراد قرنطینه گردند و نگذاشت تا زمان بهبودی در جامعه حاضر شوند.

وی دیگر وظیفه گروه های غربالگری را شناسایی افراد مرتبط با فرد بیمار عنوان و تصریح کرد: انجام تست برای این افراد از جمله افراد خانواده، فامیل، دوستان و دیگر افراد برای شناسایی مبتلایان ضروری است.

نماینده عالی دولت در استان گروه سوم را که ابتلای آنها خطرناک دانست افراد مسن، بیماران زمینه ای، افراد چاق و … دانست و گفت: این افراد باید توسط گروه های غربالگری شناسایی شوند و اجازه خروج از منزل به این عزیزان نیز  داده نشود چرا که ابتلا این افراد به بیماری باعث حاد شدن بیماری شده و بسیاری از فوتی های ما حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد از این گونه افراد است.

وی مفهوم غربالگری محله به محله را اجرای سه مرحله آموزش، فرهنگ سازی و کنترل افراد در دوران کرونا عنوان کرد و گفت: جامعه هدف طرح غربالگری بالغ بر ۲۰ هزار نفر است و البته کنترل این تعداد افراد کار بسیار سختی نیست و قطعا با همکاری مردم و کمک بسیجیان و عوامل اجرایی موفق خواهیم شد.

سلیمانی دشتکی رکن اصلی اجرای طرح غربالگری محله‌ای را مردم دانست و گفت: اگر مردم همکاری کنند می توان تا اندازه ی بسیار زیادی مدیریت و کنترل بیماری کرونا را به دست بگیریم و این مهم ما را کمک خواهد کرد تا سریع‌تر از شر این بیماری منحوس خلاص شویم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تعطیلی ادارات، گفت: با توجه به ابهامی که ایجاد شده بود، بایست گفت که فقط در مناطق قرمز که حداکثر تا یک سوم نیروها می بایست حضور داشته باشند می توان حضور کارکنان را با توجه به شرایط آن هم با صلاحدید مدیر ارشد دستگاه کمتر از این میزان تا سقف یک پنجم کاهش داد و در ادارات این مناطق حضور مدیر، مسئول حراست، حفاظت و چند نیروی دیگر لازم است.

مرکز قرنطینه معتادان مبتلا به کرونا راه‌اندازی می‌شود

استاندار ایلام ادامه داد:  مجموعه هشت واحدی مرکز قرنطینه معتادان متجاهر و متکدیان مبتلا به کرونا توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان واگذار شده و شهرداری ایلام تاکنون حدود ۱۰ میلیارد ریال برای تجهیز و تامین سیستم گرمایشی و سایر امکانات این مرکز هزینه کرده است.

وی سه رکن اصلی هدایت مرکز قرنطینه معتادان متجاهر مبتلا به کرونا در استان را نیروی انتظامی، بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی استان ذکر کرد و افزود: علاوه بر این سه دستگاه که نقشی مهم و کلیدی در اداره این مرکز دارند، سایر دستگاه‌های اجرایی استان نیز باید نهایت همکاری برای توانمندسازی این مرکز داشته باشند.

استاندار ایلام تاکید کرد: لوازم اولیه قرنطینه کرونا، دارو، لباس بیمار و همه امور درمان این افراد بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است و نیروی انتظامی نیز بر اساس ماده ۱۶ باید امنیت این مرکز را تامین کند.

سلیمانی‌دشتکی افزود: ۲ واحد از هشت واحد مرکز قرنطینه معتادان متجاهر و متکدیان مبتلا به کرونا باید به افرادی اختصاص یابد که هنوز نتیجه تست کرونای آنان مشخص نشده است.

وی با قدردانی  از شهردار ایلام به دلیل تجهیز کامل مرکز قرنطینه معتادان متجاهر مبتلا به کرونا و همچنین دادستان ایلام به دلیل پیشنهاد تاسیس این مرکز، یادآور شد: سایر دستگاه‌های اجرایی استان نیز باید بر اساس شرح وظایف تعریف شده خود در کمک‌رسانی به این مرکز اهتمام داشته باشند.

وی تاکید کرد: سازمان‌های حمایتی مانند کمیته امداد و سایر سازمان‌های مردم‌نهاد با کمک‌رسانی در جهت تقویت این مرکز و کاهش آسیب‌های اجتماعی در استان مساعدت کنند.

  • نویسنده : الهام مهدیان