به گزارش پایگاه خبری سپهر ایلام، «سهیلا ملکشاهی» در نشست خبری با رسانه های استان که در بستر فضای مجازی برگزار شد، افزود: این افراد ۲۰ درصد سهم کارفرمایی را پرداخت نمی کنند و تنها از ۱۰ درصد حق بیمه استفاده می کنند همچنین خبرنگارانی که در اثر کرونا شغل خود را از دست داده بودند همانند سایر مشاغل از بیمه بیکاری که توسط اداره کار اعلام شد از این بیمه بهره مند شدند.
وی به کارگاه های آسیب دیده از کرونا اشاره کرد و اظهار داشت: در شرایط کرونا کارگاه هایی که لیست بیمه کارکنان خود را در فرصت تعیین شده ارسال نکردند، ۲۰ درصد بیمه سهم کارفرمای آنها امهال شد که از بین کارگاه ها ۱۵ کارگاه اعلام شد که از کرونا آسیب دیدند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام خاطرنشان کرد:کارگاه هایی همچون حوزه گردشگری، رستوران ها و تالارهای پذیرایی و کارگاه های آسیب دیده با پرداخت ۱۰ درصد از حق بیمه خود و مابقی که ۲۰ درصد سهم کارفرما بود تا پایان اردیبهشت امهال شده است.
ملکشاهی به بازنشستگی های قبل از موعد اشاره کرد و گفت: این طرح بازنشستگی قبل از موعد نه تنها در تامین اجتماعی یا ایران بلکه در تمام کشورها نیز بازنشستگی های پیش از موعد، صندوق های بازنشستگی را به مخاطره می اندازند، زیرا با بازنشسگی قبل از موعد ۱۰ سال زودتر بازنشسته می شوند و با توجه به سن امید به زندگی و توان ادامه کار روانه بازارهای دیگر می شوند و مانع اشتغال جوانان می شوند.
وی اظهار داشت: از آنجا که سازمان تامین اجتماعی بیمه بیکاری کرونا را بصورت متمرکز در تهران پرداخت کرده است، آمار خاصی از افرادی که در زمان کرونا ازبیمه بیکاری برخوردار شدند در سازمان تامین اجتماعی در دسترس نیست.
ملکشاهی با بیان اینکه این آمار بصورت کشوری و متمرکز وجود دارد و افراد نیز از طریق وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی معرفی می شوند همچنین آمار استان نیز از طریق اداره تعاون استان ایلام ارسال شده است، افزود:بیمه بیکاری توسط اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی احصا می شود و ثبت نام نیز از طریق سامانه این اداره صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه بر اساس اعلام تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام، پنج هزار و ۴۷ کارگر ایلامی که همزمان با شیوع کرونا از اول اسفند ۹۸ تا پایان تیر ماه ۹۹ بیکار شده اند، مشمول دریافت بیمه بیکاری می شوند، اظهار داشت: بنا براعلام تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام همچنین هفت هزار و ۸۹ نفر از کارگران استان ایلام با شیوع کرونا به دلیل مشکلات ناشی از تعطیلی کارگاهها متقاضی دریافت مقرری بیمه بیکاری در سامانه مربوطه شدند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام خاطرنشان کرد:همچنین ۵۰۳ نفر در استان مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری از ابتدای مرداد تا پایان دی امسال شده اند.
ملکشاهی به نظارت سازمان تامین اجتماعی از کارگاه ها اشاره و تصریح کرد: نظارت و تعهداتی که کارفرما نسبت به کارگران دارند از ۲ طریق بررسی می شوند به این صورت که نظارت ابتدا از اصنافی صورت می گیرد که قانون به تامین اجتماعی اجازه داده با مراجعه بازرسان از محل کار، وجود یا عدم وجود کارگران و در خصوص ترک محل کارشان مورد تایید قرار می گیرند سپس شروع و آغاز به کار کارگران توسط کارفرمایان مورد بررسی و تحقیق بازرسان تامین اجتماعی قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: علاوه بر این، از طریق بازرسی دفاتر قانونی مطابق ماده ۴۷ قانون تامین اجتماعی کارفرماها مکلفند دفاتر قانونی خود را در اختیار بازرسان تامین اجتماعی قرار دهند و با استفاده از نظارت و حسابرسی که از دفاتر قانونی این کارگاه ها انجام می شود کلیه حق و حقوق کارگران و تعهداتی که کارفرمایان نسبت به کارگران دارند مورد بررسی قرار می گیرند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان ایلام گفت:حذف دفترچههای کاغذی تأمین اجتماعی از اول اسفند آغاز میشود که گام بسیار مهمی در زمینه پیشبرد طرح نسخه الکترونیک است و این تغییر باعث کاهش قابل توجه مراجعات مردم به شعب و کارگزاریها میشود.
ملکشاهی از حذف دفترچههای کاغذی تأمین اجتماعی از اول اسفند ماه سال جاری خبر داد و افزود: این موضوع گام بسیار مهمی در زمینه پیشبرد طرح نسخه الکترونیک است و بخشنامه اجرایی توقف انتشار دفترچههای کاغذی تأمین اجتماعی در روزهای آینده صادر میشود.
وی خاطرنشان کرد: تمام فرآیندهای مربوط به پذیرش و خدمترسانی به بیمهشدگان تأمین اجتماعی در مراکز درمانی طرف قرارداد و غیر طرف قرارداد در این بخشنامه تبیین میشود.
- نویسنده : الهام مهدیان