ایلام در زمینه صنایع تبدیلی دارای استعدادهای فراوانی است
ایلام در زمینه صنایع تبدیلی دارای استعدادهای فراوانی است
رییس سازمان جهادکشاورزی استان ایلام گفت: استان ایلام در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی دارای فرصت ها و استعدادهای فراوانی است، از جمله فرصت های سرمایه گذاری در این حوزه می توان به ایجاد کارخانجات روغن کشی از دانه های روغنی و تصفیه روغن های خوراکی، پایانه های صادراتی محصولات کشاورزی، فراوری و بسته بندی عسل و محصولات جانبی، صنایع بسته بندی و فراوری گوشت قرمز و فراوری محصولات جانبی دامی (جمع اوری و فراوری پشم خام) اشاره کرد که این مدیریت اقدام به صدور مجوزهای تاسیس و موافقت های اصولی بر اساس درخواست متقاضیان نموده است.

“حشمت عزیزان” در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری سپهر ایلام در تشریح این خبر اظهار داشت: از آنجاییکه صدور مجوزهای صنایع تبدیلی بر اساس درخواست متقاضیان سرمایه گذاری و متقاضی محور بوده است، این مدیریت با راهنمایی و مشاوره به سرمایه گذاران و ایجاد بستر مناسب جهت تسهیل صدور انواع مجوز های مورد نیاز فعالیت در این بخش، زمینه ساز تحقق شعار سال مبنی بر ” جهش تولید با مشارکت مردم” شده است.

وی با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته توسط این مدیریت، عنوان کرد: تعداد کل طرح های فعال دارای پروانه بهره برداری در سطح استان ۱۵۳ طرح با مجموع ظرفیت سالانه تولید نزدیک به ۸۷۴۰۰۰ تن در سال می باشد که ظرفیت جذب ماده خام بیش از ۹۸۹۵۰۰ تن در سال را با اشتغال ۱۲۹۲ نفر دارا می باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام افزود: هم اکنون مجموع طرح های غیرفعال در استان ۲۴ واحد با ظرفیت بیش از ۵۳۵۰۰ تن در سال و طرح های نیمه فعال به تعداد ۱۳ طرح با مجموع ظرفیت اسمی نزدیک به ۲۳۰۰۰ تن در سال می باشد.

وی گفت: مجموع جواز تاسیس صادره به تعداد ۱۷۲ فقره با ظرفیت سالانه ۹۴۰۶۸۹ تن  و ظرفیت جذب ماده خام ۱۳۹۵۷۰۷ تن در سال و اشتغال ۱۷۵۸ نفر و مجموع موافقت اولیه( اصولی) به تعداد ۲۴۰ فقره با ظرفیت جذب ۱۵۳۲۴۰۹ تن در سال و اشتغال ۲۰۹۹ نفر می باشد.

 عزیزان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۲ فقره پروانه بهره برداری به ظرفیت ۱۳۸۴۵۰ تن در سال با اشتغال ۱۴۷ نفر و ۲۵ فقره جواز تاسیس با ظرفیت تولید سالانه ۲۷۳۱۳ تن و ۵۶ فقره موافقت اصولی به ظرفیت ۲۸۸۷۷۵ تن در سال صادر گردیده است، اظهارکرد: فرایند صدور مجوز ها از طریق دو سامانه “درگاه ملی مجوزها” و سامانه ” مجوزهای الکترونیکی کشاورزی- سماک” صورت می گیرد.

وی با اشاره به برخی از طرح های شاخص این مدیریت که در حال فعالیت هستند، گفت: در این زمینه می توان از سیلوهای ذخیره سازی غلات و گندم به تعداد ۱۳ مورد با ظرفیت سالانه ۲۲۴۵۰۰ تن، واحدهای تولید کننده خوراک دام و طیور به تعداد ۱۵ واحد، سردخانه های تک و دو مداره به ظرفیت ۱۲۵۴۰ تن، واحدهای برنجکوبی به تعداد ۳۹ مورد و واحدهای بسته بندی ذرت علوفه ای (سیلاژ ذرت علوفه ای) با ظرفیت ۶۵۰۰۰ تن در سال و … می توان نام برد.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان ایلام تصریح کرد: مجموع کل طرح های نیمه تمام دارای جواز تاسیس معتبر و در دست اقدام ۱۴۳ فقره و طرح های شاخص دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد تعداد ۲۰ فقره با اشتغالزایی ۱۸۹ نفر از جمله کشتارگاه طیور شرکت کشاورزی پا طلایی کارزان ایلام با پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصد که هم اکنون در مرحله پرداخت تسهیلات تکمیلی جهت راه اندازی و بهره برداری است، کشتارگاه پرچین پر آبدانان با پیشرفت ۶۰ درصد و … می باشد.

وی در ادامه بیان کرد: میزان تسهیلات پرداخت شده در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۱۳ فقره پرونده تسهیلاتی به صورت سرمایه ثابت و در گردش به ارزش ۳۸۹۶۷۰ میلیون ریال و میزان اشتغالزایی ۱۵۵ نفر پرداخت شده است و این رقم در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۸۷۷۵۰۰ میلیون ریال و اشتغال ۲۱۰ نفر می باشد.

عزیزان با بیان اینکه درخواست های تسهیلات واصله جدید واحد صنایع کشاورزی در حال حاضر در مجموع ۹۹ فقره است که در صورت تامین اعتبار زمینه ی اشتغالزایی بیش از ۹۲۹ نفر فراهم خواهد شد، خاطرنشان کرد: ۴۱ فقره ثابت احداثی، ۷ فقره ثابت تکمیلی، ۳ فقره توسعه ای و ۴۸ فقره در گردش به ارزش ۱۱۹۶۰۸۲۵ میلیون ریال درخواستهای واصله جدید می باشند. ضمنا  طی سال های ۱۴۰۱ الی ۱۴۰۲ تعداد ۷ طرح به میزان اشتغالزایی ۱۰۳ نفر و سرمایه گذاری ۴۲۲۰۰۰ میلیون ریال احیاء شده اند.

  • نویسنده : الهام مهدیان